Vyskúšajte nekonečné dáta bez viazanosti:
sobota, 27 apríla, 2024
NovinkyRecenzieSmartfónyTechnológie

Recenzia: Asus Zenfone 9 – bezchybný smartfón?

Hľadáte nový smartfón, ktorý splní všetky vaše požiadavky a zároveň nezruinuje váš rozpočet? Chcete sa vyhnúť stereotypom ako je Apple či Samsung? Asus prináša riešenie v podobe nového Zenfone 9, ktorý dosahuje naprieč rôznymi rebríčkami tie najvyššie čísla a zaradil sa medzi najobľúbenejšie smartfóny do 800 eur. Poďme sa spolu pozrieť čo nám o Asus Zenfone 9 prezradí naša recenzia.

Séria Zenfone patrí dlhodobo k tomu lepšiemu čo môžeme na trhu smartfónov nájsť. Asus však sľúbil, že 9. séria vlajkovej lodi ponúkne bezchybný smartfón, ktorý sa poučil zo všetkých predošlých generácií a ponúkne skutočne prémiové funkcie, ktoré môžu konkurovať iPhonom a Samsungom rady Galaxy S. Je tomu skutočne tak?

Dizajn a displej

Asus Zenfone 9 moderný a vkusný dizajn s prepracovanými detailmi. Jeho hladké a elegantné krivky sa skvele prispôsobujú ruke a dávajú pocit luxusu. Displej s uhlopriečkou 5,9 palca znamená, že je Zenfone 9 jednou z posledných kompaktných vlajkových lodí na trhu a ocenia ho najmä ľudia s menšími rukami a milovníci malých mobilov. AMOLED displej s rozlíšením 2400 × 1080 a obnovovacou frekvenciou 120 Hz ponúka živé farby a ostré detaily, ktoré vám poskytnú pohodlné zážitky pri prezeraní videí a fotografií či hraní hier. Veľkou výhodou oproti iným vlajkovým lodiam je ponechanie 3,5mm jacku pre káblové slúchadlá.

🏷POZRIEŤ ASUS ZENFONE 9 NA ALZA.SK

✅️POZRIEŤ RECENZIE A POROVNANIA CIEN NA ASUS ZENFONE 9 NA HEUREKA.SK

Fotoaparát

Fotoaparát je jednou z hlavných predností tohto smartfónu. Hlavný fotoaparát má 50-megapixelový senzor, ktorý umožňuje snímanie detailov s vysokou kvalitou aj v horších svetelných podmienkach. Navyše, tento model disponuje širokouhlým objektívom s uhlopriečkou 12 MP a 8 MP teleobjektívom. Tieto objektívy vám umožnia zachytiť dokonalé fotky aj v situáciách, kedy by iné smartfóny zlyhali. K dispozícií je tiež optická aj elektronická stabilizácia obrazu pre krásne video zábery ako s profesionálnym stabilizátorom.

Asus Zenfone 9 recenzia
Asus Zenfone 9 recenzia

Výkon a výdrž batérie

Asus Zenfone 9 je poháňaný výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 a disponuje 8 alebo 16 GB operačnej pamäte. Tento smartfón bez problémov zvládne tie najnovšie hry, náročné aplikácie a multitasking. Batéria s kapacitou 4300 mAh umožňuje používanie smartfónu takmer celý deň bez potreby nabíjania podobne, ako konkurenčné modely.

Funkcie a pripojenie

Asus Zenfone 9 je vybavený množstvom funkcií a možností, ktoré urobia váš život jednoduchším. Napríklad, tento model obsahuje dual-SIM slot pre použitie dvoch SIM kariet naraz. Čítačka odtlačkov prstov, NFC a USB-C port sú už samozrejmosť, tak, ako aj Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.2. Zenfonu 9 však nechýba ani podpora 5G siete a ako sme už spomenuli vyššie, stále má k dispozícií 3,5mm jack, ktorý je pre mnohých na nezaplatenie.

Záverečná recenzia Asus Zenfone 9

Po tom čo sme dôkladne prezreli dizajn, funkcie a spoľahlivosť Zenfonu 9, môžeme uprimne skonštatovať, že jednoznačne patrí medzi najlepšie mobily do 800 eur. Na výber máte 8 alebo 16GB verziu, môžete využiť DUAL SIM a určite mnohých poteší prítomnosť 3,5mm jacku a celková kompaktnosť samotného smartfónu. Ak však chcete staviť radšej na klasiku, v rovnakej cenovke nájdete aj Samsung Galaxy S22 či iPhone 13 mini.

3 thoughts on “Recenzia: Asus Zenfone 9 – bezchybný smartfón?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *